افتتاح حساب بانکی برای افراد زیر ۱۸ سال چه شرایطی دارد؟

بانک مرکزی
3K بازدید
بدون دیدگاه

طرح کارت بانکی نوجوان افتتاح حساب بانکی برای افراد زیر ۱۸ سال چه شرایطی دارد؟ توجه داشته باشید که افراد زیر ۱۸ سال خود شخصاً و یا از طریق ولی، قیم یا وصی نمی توانند حساب جاری و یا دسته چک افتتاح کنند.

::شرح این خبر را در ادامه بخوانید::

افتتاح حساب بانکی برای افراد زیر ۱۸ سال چه شرایطی دارد؟

افراد زیر ۱۸ سال می توانند یا خود شخصاً به باز کردن حساب اقدام کنند و یا از طریق ولی، قیم یا وصی خود اقدام به افتتاح حساب نمایند. روش های افتتاح حساب برای افراد زیر ۱۸ سال عبارتند از:

  1. روش افتتاح حساب توسط ولی، قیم یا وصی بدین نحو است که طبق بخشنامه ی بانک مرکزی افراد مذکور می توانند برای افراد زیر ۱۸ ساله به نام خودِ شخص حساب باز کنند.

توجه داشته باشید که افراد زیر ۱۸ سال خود شخصاً و یا از طریق ولی، قیم یا وصی نمی توانند حساب جاری و یا دسته چک افتتاح کنند.

  1. با مصوبه ی دولت، مادر که طبق قانون غیر قیم و وصی شناخته می شود نیز می تواند برای نوجوان زیر ۱۸ ساله ی خود حساب بانکی باز کند البته حساب از نوع قرض الحسنه است و برداشت توسط مادر انجام می گیرد و در صورت فوت مادر، نوجوان بعد از ۱۸ سال تمام شخصاً می تواند برداشت وجه انجام دهد.
  2. سایر افراد همچون مادر، به جز ولی، قیم و وصی برای نوجوان زیر ۱۸ سال می توانند به نام خود فرد حساب باز کنند. افتتاح کننده یا نوجوان با ارائه ی حکم رشد می تواند از حساب که از نوع حساب سپرده ی سرمایه گذاری مدت دار(کوتاه مدت و بلند مدت) می باشد، برداشت کند.

دریافت وام کوشان بانک اقتصاد نوین با سرمایه گذاری

فرد افتتاح کننده (ولی، قیم، وصی، مادر) و نوجوان زیر ۱۸ سال با حکم رشد حق برداشت وجه بعد از رسیدن به ۱۸ سال تمام را دارند.

  1. افراد زیر ۱۸ سال، سنین بین ۱۲ -۱۸ سال، بدون حکم رشد می توانند خود شخصاً تنها حساب قرض الحسنه افتتاح کنند. برای برداشت وجه نیز یا باید حکم رشد را ارائه دهند و یا اینکه ۱۵ سالشان کامل شده باشد.
  2. طبق بخشنامه ی بانک مرکزی افراد زیر ۱۸ سال با ارائه ی حکم رشد می توانند انواع حساب های سپرده گذاری مدت دار و قرض الحسنه را شخصاً افتتاح کنند و برداشت وجه با ارائه ی حکم رشد توسط خود نوجوان امکانپذیر است
    افتتاح حساب بانکی
    افتتاح حساب بانکی

    .

چه مدارکی برای صدور حکم رشد نیاز است؟

حکم رشد نوجوان زیر ۱۸ سال بدین معناست که بلوغ عقلی فرد کامل شده و توانایی استفاده از اموال خود را دارد. این درخواست که شامل مدارک لازم یعنی، استشهادیه محلی، شناسنامه و کارت ملی و فرم درخواست صدور حکم است، باید به دادگاه خانواده یا دفاتر خدمات قضایی در محل اقامت درخواست کننده داده شود تا قاضی با انجام تحقیقات و جمع آوری استشهادیه و جلب نظر کارشناس، حکم رشد را صادر کند.

شناسه ی بانکی شهاب چیست و چه کاربردی دارد؟

توجه داشته باشید که حکم رشد برای دختران کمتر از ۹ سال و پسران کمتر از ۱۵ سال صادر نمی شود.

طرح کارت بانکی نوجوان

کارت بانکی نوجوانان که برای افراد زیر ۱۸ سال صادر می شود دارای رمز اول و دوم بوده و شخص می تواند به صورت روزانه تا سقف مجاز برداشت وجه داشته و یا به صورت آنلاین خرید کند.

دارنده ی کارت بانکی نوجوان به این دلیل که به پایان ۱۸ سالگی نرسیده (۱۸ سال تمام شمسی) و احراز هویت بانکی نمی شود، نمی تواند از رمز پویا که جهت خریدهای بزرگ نیاز است، استفاده کند.

توجه داشته باشید که نوجوان زیر ۱۸ سال، سیمکارت ندارد و برداشت و انتقال وجه به سیمکارت ولیِ او ارسال می شود.

بعد از ۱۸ سالگی، نوجوان می تواند با ارائه ی مدارک شناسایی نظیر کارت ملی و شناسنامه خود شخصاً به شعبه ایی که افتتاح حساب کرده مراجعه کرده و تغییر حساب دهد و در صورتی که در شهری دیگر اقدام به افتتاح حساب کرده، با نامه نگاری و مجوزِ شعبه ی افتتاح کننده مشکل حل می شود.

برای افتتاح حسابِ نوجوان زیر ۱۸ سال چه مدارکی نیاز است؟

مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب نوجوان زیر ۱۸ سال، اصل مدارک نوجوان و مدارک اصلی ولی و یا قیم قانونی است که عبارتند از:

  • اصل و کپی شناسنامه + کارت ملی صاحب حساب
  • اصل و کپی شناسنامه + کارت ملی ولی یا قیم قانونی
  • پر کردن فرم افتتاح حساب توسط ولی یا قیم به همراه آدرس و کد پستی
  • ۲ قطعه عکس در موردی که افتتاح کننده سواد ندارد

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۶ میانگین: ۴]
برچسب‌ها: , , , , , , ,

سایتهای پیشنهادی به شما:

مطالب پیشنهادات به شما:
این مقاله را دوست دارید؟ با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید