سامانه پایا بانک مرکزی

بانک مرکزی
188 بازدید
بدون دیدگاه

سامانه پایا بانک مرکزی بررسی تسهیلات بانکی وام بانکی و غیربانکی سامانه پل سامانه ساتنا مزایای ساتنا بانک مرکزی هزینه انتقال وجه پایا ۱۴۰۲

::شرح این خبر را در ادامه بخوانید::

سامانه پایا بانک مرکزی

بانک مرکزی، سامانه ی انتقال پول پایا را سیستمی الکترونیکی جامع بین بانکی معرفی کرده که توسط بانک مرکزی طراحی شده به نحوی که می تواند از بانک مبدأ دستور پرداخت های متعدد را دریافت و پردازش کند و برای انجام به بانک های مقصد ارسال نماید. همچنین دیگر بانک های نیز می توانند پرداخت های مشتریان را انفرادی یا انبوه دریافت کرده و برای اجرا در بانک های مقصد به سامانه ی پایا ارسال کنند.

موارد استفاده از سامانه پایا در بانکداری الکترونیک

سامانه ی انتقال پول پایا به ۲ بخش تقسیم می شود که عبارتند از:

 

  1. واریز مستقیم (وم)

واریز مستقیم(وم) در پایا بدین نحو است که صاحبان حساب در بانکها، شماره ی شبا را ثبت کرده و به بانکی که در آن حساب دارند اجازه می دهند در مواقعی خاص، میزانی از پول را از حسابشان چه فرد یا شرکت صاحب حساب باشد، برداشت کند و به حسابهای همان بانک یا بانکهای دیگر انتقال دهد.

صاحبان حساب می توانند از ۱ ریال تا ۱۰۰ میلیون تومان روازانه با سامانه ی پایا با کسر کارمزد و غیر آنی انتقال داده و جابجا کنند.

از جمله موارد کارآمد واریز مستقیمِ سیستم جامع پایا که معمول و پرکاربرد هستند عبارتند از:

  • پرداخت حقوق از سوی کارفرما به کارگران و کارمندان
  • پرداخت سود سهام و اوراق بهادار
  • پرداخت بهای خدمات و کالاها
  • پرداخت اقساط خرید کالا، وام و تسهیلات بانکی
  • پرداخت اجاره بها و حواله های بین بانکی انفرادی
پل ساتنا پایا
پل ساتنا پایا
  1. برداشت مستقیم (بم)

در سامانه ی پایا مشتری می تواند به بانک اجازه دهد تا در زمان های خاص، مبالغی مشخص از حساب اشخاص و شرکت های دیگر در همان بانک یا بانک های دیگر به حساب او واریز کند که البته این توافق باید طبق قراردادی در یکی از شعب بانک، با توافق مشتریان بدهکار و بستانکار مکتوب شده و به امضای دو طرف برسد.

از جمله موارد برداشت مستقیمِ سیستم جامع پایا که برای مشتریان حقیقی و حقوقی پرکاربرد است عبارتند از:

  • قبض های خدماتی نظیر، پرداخت قبض آب، برق، گاز و تلفن
  • پرداخت حق عضویت در مراکز مختلف خدماتی، تفریحی و آموزشی همچون شهریه ی مدارس و دانشگاه ها
  • پرداخت حق بیمه
  • پرداخت مالیات و عوارض
  • پرداخت اقساط خرید کالا، وام، تسهیلات بانکی و تصفیه ی صورت حساب

انواع تسهیلات بانک سرمایه

خدمات بانکی سامانه ی پایا

از جمله خدمات و مزایایی که سامانه ی پایا برای تمام مشتریان بانکی فراهم کرده است عبارتند از:

پرداخت اقساط به صورت الکترونیکی:

سامانه ی انتقال پول پایا شرایطی را فراهم کرده است که مشتریان و تسهیل گیرندگان که وام را از بانکی دریافت کرده و دریافتی هایشان به حسابی دیگر در بانکی دیگر واریز می شود بتوانند وجه اقساط تسهیلات را بدون مراجعه به شعب دو بانک واریز کنند سقف پرداخت اقساط و یا واریز وجه به صورت روزانه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان می باشد.

پرداخت حقوق و مستمری:

از جمله مزایای سامانه ی پایا این است که نیازی به باز شدن حساب های بانکی متعدد نیست. سازمان ها و شرکت ها اغلب در بانک مشخص مستمری بگیرانشان، مستمری و حقوق کارکنان خود را پرداخت می کنند. پایا امکان واریز حقوق به بانک مورد نظر کارمند را بدون احتیاج به باز کردن حساب در بانکی مشخص به سازمان ها، کارکنان و بازنشستگان داده است.

پرداخت سود سهام:

شرکت های سرمایه گذاری با استفاده از سامانه ی پایا می توانند سود ماهانه ی سهامداران خود را مستقیما به حسابشان واریز کنند بدون آنکه برای سهامدارانشان حسابی جداگانه باز کرده و برای دریافت سود فیشی ارائه دهند.

اجاره:

از جمله معضلات پرداخت اجاره ی خانه، مغازه و.. این استکه انتقال کارت به کارت با محدویت مواجه است و تنها تا ۱۰ میلیون تومان می توان انتقال را انجام داد ولی سامانه ی پایا این مشکل را حل کرده و به راحتی مستأجرها می توانند اول هر ماه انتقال وجه خود را انجام دهند.

چرخه ی انتقال وجه سامانه پایا

ساعات انتقال وجه پایا اگر در زمان ساعات کاری بانک ها باشد همان روز به حساب مقصد منتقل میشود و اگر در روز تعطیل و بعد از ساعات کاری بانکها انتقال وجه صورت گرفته باشد در روز بعد از روز تعطیل یا روز کاری، اول وقت به حساب مقصد واریز می شود.

چرخه های انتقال وجه سامانه پایا عبارتند از:

  1. انتقال وجه حوالی ۴ صبح
  2. انتقال وجه حوالی ۱۰:۴۵
  3. انتقال وجه حوالی ۱۴:۴۵
  4. انتقال وجه حوالی ۱۷:۴۵

چرخه ی پایا در روزهای تعطیل رسمی ساعت ۱۳:۴۵ شروع میشود و در اولین چرخه ی روز غیر تعطیل انتقال وجه صورت می گیرد. بانک مرکزی ساعات انتقال وجه پایا و صدور حواله در روزهای تعطیل را با صدور بخشنامه ها تغییر می دهد. توجه داشته باشید که در سامانه ی پایا برای انتقال وجه ساعت خاصی را در نظر نگیرید اگر نیاز دارید به سرعت واریز انجام دهید ساتنا و کارت به کارت شاپرک بهتر می توانند به شما کمک کنند.

انتقال وجه در سامانه ی پایا تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان!

مشتریان در سامانه ی پایا می توانند تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان روزانه انتقال وجه انجام دهند با کسر کارمزد و غیر آنی.

هزینه ی انتقال وجه در پایا در سال ۱۴۰۲

هزینه ی انتقال وجه در پایا طبق ابلاغیه ی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ معادل %۰.۰۱ هر تراکنش می باشد. کف این کارمز و هزینه ، ۲۴۰ تومان و سقف آن ۳۰۰۰ تومان می باشد که در برخی از آپ های بانکی، انتقال وجه پایا بدون هزینه انجام می شود که البته این کف و سقف این کارمزد مربوط به انتقال وجه شخصی در شسایت ها و اپلیکیشن های بانک است و در صورت انتقال وجه گروهی که بیشتر از ۱۰ انتقال وجه صورت می گیرد، ۱۰۰ تومان به ازای هر تراکنش از اصل پول تعیین شده و کسر می شود.

دریافت وام تا ۲ میلیارد در بانک ملی

استعلام حواله ی پایا

با وجود شماره شبا، انتقال و واریز وجه در سامانه ی پایا به درستی و بدون اشتباه صورت می گیرد ولی در صورتی که خود واریزکننده دچار اشتباه در انتقال وجه شود با داشتن شماره ی پیگیری حواله، نام بانک مبدأ و نام بانک مقصد و مبلغ حواله می توان به یکی از شعب بانک مراجعه کرده و یا با شماره های مخصوص انتقال پایا و ساتنا تماس گرفته و مشکل خود را حل نمائید.

مزایای سامانه ی پایا

از جمله مزایایی که می توان برای استفاده از سیستم انتقال وجه پایا برشمرد این است که حقوق بگیران برای دریافت حقوق و دستمزدشان نیازی به باز کردن حسابی جدید در بانک ندارند و دیگر اینکه مشتری جهت پرداخت اقساط و وام ها بدون اینکه نیاز به مراجعه به شعبه های بانک تسهیلات دهنده باشد می تواند از هر بانکی که در آن حساب دارد با استفاده از سیستم انتقال وجه پایا در زمانی مشخص، قسط خود را پرداخت نماید.

سامانه پایا با سامانه ساتنا چه تفاوت هایی با هم دارند؟

سیستم های انتقال وجه پایا و ساتنا، سامانه هایی مطمأن و پر سرعتند که جهت رفاه حال مشتریان ارائه شده اند. این دو سامانه در قوانین خود با هم تفاوت هایی دارند که عبارتند از:

  • سامانه ی پایا برای پرداخت های خرد از روشهای الکترونیکی استفاده می کند ولی سامانه ی ساتنا که مخفف سامانه ی الکترونیکی تسویه ی ناخالص آنی می باشد برای حواله های آنی و پرداخت های کلان مورد استفاده قرار میگیرد.
  • سامانه ی ساتنا انتقال وجه را فوری و نهایت تا نیم ساعت انجام می دهد ولی سامانه ی پایا انتقال وجه را در زمان هایی مشخص انجام میدهد.
  • در سامانه ی پایا تسویه حساب، واریز و ارسال به بانک در ساعاتی مشخص و از بانک مبدأ به بانک مقصد به صورت دسته ایی انجام می شود ولی در سیستم ساتنا تک تک به حساب واریز می شود و مدت زمان آن بین ۲ ثانیه تا ۲۰ دقیقه تغییر می کند.

نحوه دریافت گواهی تمکن مالی

تفاوت سامانه پایا با سامانه پل

سامانه ی پل یکی از سامانه هایی است که بانک مرکزی برای انتقال و جابه جایی پول ارائه کرده است. سامانه ی پایا و سامانه ی پل اگرچه هر دو در جهت انتقال وجه و پول هستند ولی تفاوت هایی با هم دارند که عبارتند از:

  • سامانه ی پایا برای جابجایی پول از شماره شبا استفاده می کند ولی سامانه پل از شماره حساب استفاده می کند و شامل بانکهایی می شود که به این سامانه پیوسته اند و شماره حساب استانداردی دارند.
  • سامانه ی پایا انتقال پول را در ساعات مشخصی انجام میدهد در صورتی که سامانه پل انتقال وجه را در هر ساعتی از شبانه روز انجام میدهد.
  • سامانه ی پایا و سامانه ی پل هر دو سقف انتقال وجه محدودی دارند ولی سامانه ی پل کارمزد کمتری نسبت به پایا دارد.

 

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]
برچسب‌ها: , , , , , , , , , , , ,

سایتهای پیشنهادی به شما:

مطالب پیشنهادات به شما:
این مقاله را دوست دارید؟ با دوستان خود به اشتراک بگذارید!

همچنین بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید